Om Venke

Hvem er Venke?

VINNEREN AV KONKURRANSEN "HVEM ER VENKE" ER:
JUNE DÅVØY! GRATULERER JUNE!

Hennes biografi kommer her:


Venke Knutson ble født 20. oktober, en høstdag i 1978. Hun vokste opp i en lite bygd, Birkeland, på Sørlandet, sammen med sine eldre søstere, Hege og Tone, og foreldrene. Hun sang ikke så mye som liten. Det hun likte best å gjøre var å ligge i gresset om kvelden og se på stjernene.

Etter ungdoms skolen flyttet hun og familien til Houston i Usa. Det var da hun begynte å bli interessert i sang. Hun holdt også på med cheerleading mens de var i Amerika.

Da de kom tilbake til Birkeland søkte Venke seg inn på musikklinjen på Vågsbygd videregående skole.

Da hun var 17 år, startet hun og noen venner et jazzband som spilte blant annet på Danskebåten. Det var første gang hun sang i mikrofon!

Høsten 1998 begynte Venke på lærerhøyskolen i Oslo. Da ble hun også kjent med Dan Sundhordvik.

Venke ble oppdaga av Jørn Dahl da hun og Dan Sundhordvik spilte konsert i Oslo. Først takket Venke nei, for hun var redd at de ville ha en "Britney", og det var ikke Venke interessert i. Men etter hvert tok hun imot tilbudet og laget en demo som hun sendte til gigant selskapet Universal. I 2003 skrev Universal under på platekontrakt.

Allerede i juni kom hennes første singel, "Panic", som ble a-listet på NRK P3 og var sommerhit helt til februar 2004. "Panic" var på mange samleplater og nådde sitt beste på en 10. plass på Vg Lista Topp 20. I mars kom oppfølgeren "Scared" ut i butikken.

21. juni 2004 var Venke's første plate, "Scared", i butikken. Den lå på Vg Lista i hele 13 uker og nådde sitt beste på en 5. plass.

Ett år etter, 15 august 2005, kom hennes første singel fra den andre plate, "Just A Minute", og den nådde helt opp på 1. plass på VG Lista! 31. oktober kom den andre platen. Den fikk navnet "Places I Have Been".

I tillegg til musikkjobben er Venke utdannet lærer og jobber på Bryn skole i Oslo.

Venke er veldig snill med alle sine fans og jeg sier på vegne av alle:
Vi håper at du får et vakkert liv og vi ønsker deg alt godt!

    Venke Knutson (30)

    Venke er artist, solstråle og gledesspreder. Her deler hun små øyeblikk av livet sitt.